Dress for 16 inch Bru doll

I have been saving this marvelous antique silk fabric for a special doll and it’s time to use it! You rarely come across this kind of antique fabric with desirable pattern and color in perfect scale for dolls. Fortunately I just had enough piece left to make a jacket for my 16 inch Bru.

特別な子のために、この素晴らしいアンティークのストライプシルク地を取っておいたのですが、やっと使う時が来ました!似たような生地には時々お目にかかりますが、このシルク地のように色、柄、パターン、そしてストライプの幅がドール用のドレスにぴったりなものはそうそうお目にかかれません。ちょうど16インチのBru嬢のジャケットを作る分だけ残っていたので、さっそく使ってみました。 I am going to use dusky pink antique silk fabric to make skirt section but it’s too shimmering so I antiqued fabric to make it look even more aged.

スカート部分には、画像左のダスキーピンクのアンティークシルクを使うことにしたのですが、ちょっとテカりが強すぎるので、もっと使い古したように加工しました。 And here is the result. I used plenty of antique silk edging lace as an accent. This is one of my favorite Bru dress design.

完成品はこんな感じです。私が一番好きなBruドレスのデザインです。アンティークのシルクレースをアクセントにたっぷり使ったので、いつもよりゴージャスな雰囲気が出ました。 I could have used more complicated design but when I have fabric this gorgeous, it’s better to use simple design to showcase the fabric itself.

もっと変わったデザインを取り入れることもできたのですが、このように素晴らしい生地を使う場合は、デザインはシンプルにして生地の柄を引き立たせた方がいいと思います。 I don’t think I will ever be able to make the same dress again since this striped pattern antique silk fabric is extremely hard to find. What a lucky doll she is going to be!

この生地は本当にレアなアイテムで、これと同じドレスを作れる機会はもうないと思います。これを着せてもらえるBru嬢はラッキーですね!

Comments are closed.